Kék gyász

A felébredés folyamata a gyászéra emlékeztet, illetve egy bizonyos szinten az is. Meggyászolod a világképed, a tökéletes nő képét (unikornis), ami beléd volt égetve gyermekkorod óta. Mik ennek a fázisai?

  1. Tagadás: ilyenkor kognitív disszonancia lép fel. Nem tudod elhinni, hogy a világképed nem más, mint hazugság. Sokan nem képesek ezen túllépni, ők a reménytelenek, és többségben is vannak. Hivatkoznék most a Mátrix c. filmre, pontosabban arra a jelenetre, ahol Morpheus elmagyarázza, hogy miért nem szednek ki akárkit a rendszerből. Jobb esetben viszont kezded látni a logikát a vörös világban, és meglátod az inkonzisztenciát a kékben. Kezded magadba szívni az információt, amikor is…
  2. Harag: már látod az igazságot, és mindenkire dühös vagy. A szüleidre, a nőkre, a társadalomra. Miért hazudott mindenki? Miért ilyen igazságtalan az élet? Időnként szinte felemészt a düh! Ezen persze lehet segíteni, a dühöt konstruktívan is felhasználhatod, például kimerítő testmozgással (erőfejlesztés vagy küzdősport ajánlott). Egyéne válogatja, hogy mennyi ideig tart, de egy idő után mindenképp elmúlik.
  3. Alkudozás: itt a lilaság a jellemző, keverednek a világképek. Sokan a PUA-hoz fordulnak, és ugyan belátják a vörös kapszula alapigazságait, de fáradhatatlanul kutatják a kivételeket, reménykedve, hogy visszatérhetnek “aludni”.
  4. Depresszió: az előző állapot hiábavalóságára jössz rá. Sokan itt köteleződnek el a MGTOW mellett.
  5. Elfogadás: már teljesen vörössé váltál, nincs már benned sem harag, sem depresszió, világos a helyzet, és innentől a magad ura vagy.

Egyik állapotot sem szabad erőltetni! Ne próbáld meg elfojtani a dühöd, de felemészteni sem hagyhatod magad, és nem maradhatsz benne. Hagyj mindent megtörténni a maga útján, különben sosem fog rendesen felszívódni az a vörös kapszula.

Kék gyász” bejegyzéshez ozzászólás

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s