Belső harcok

Bővebben, angol nyelven itt.

Bezzeg A Régi Szép Időkben™ a manoszféra viszonylag egységes volt, illetve nem azzal voltak elfoglalva az egyes frakciók, hogy egymással marakodjanak. Minden egyes tömörülésnél észrevehető ez, miután egy adott méretre nő. Megjelenik a széthúzás, az intrikák, egymás marása lesz a vége.

Melyik csoportnak mi baja a másikkal?

MRA:

 • Nem kedvelik a PUA-kat, mivel manipulatívnak tarták őket, és rettegnek attól, hogy egybemosódnak velük. A feminista narratíva miatt ez utóbbiban mindenképpen van igazság.
 • A MGTOW-kat sem, mivel nőgyűlölőnek és negatívnak tartanak minket, miközben ők a nőkkel kollaborálva akarják az egyenlőséget kialakítani.

PUA:

 • A bajuk az MRA-kkal, hogy áldozatnak állítják be magukat, és a nők fegyvereivel próbálnak harcolni, ami miatt viszont lenézik őket.
 • Minket pedig utolsó lúzerként kezelnek, mint akik feladták a küzdelmet a szexpiacon.

MGTOW:

 • A PUA-k a pina rabszolgái, akik nem akarnak a ginocentrizmus csapdájából szabadulni, sőt, önként vetik magukat a “halál” karjaiba.
 • Az MRA-k egy reménytelen harcot folytatnak egy egyre ellenségesebb társadalomban. A polkorrekt megfogalmazások miatt pedig üzenetük felhígul, és senki sem fogja őket komolyan venni.

Ez az átlagos vélemény, nem a sajátom. A saját véleményem szerint mindhárom frakciónak van jogosultsága, és össze kellene dolgoznunk, hogy a közös ellenfelet legyőzzük.

Sajnos a MGTOW maga sem egységes. A legfeltűnőbb törésvonal a YouTube-os MGTOW “celebek” között húzódik: Sandman és támogatói az egyik oldalon, Stardusk és az ő támogatói a másikon. Az összeveszésnek több látszólagos oka van, de a legvalószínűbb az, hogy mindketten nézői támogatásokból próbálják magukat finanszírozni, vagyis pusztán anyagi okokból marják egymást. Mindkettőt kezelhetitek korruptként, és ne higgyetek nekik vakon!

A magam részéről egyébként nem vagyok az általuk képviselt formátum rajongója, a szöveges forma sokkal jobban megfelel, főleg, ha nincs túl hosszúra nyújtva. Ennek megfelelően igyekszem magam is röviden írni.

Reklámok

Belső harcok” bejegyzéshez ozzászólás

  • A bekezdés maradéka a válasz a kérdésre. 🙂 Össze kell fognunk a közös ellenféllel szemben, azon túl pedig mindenki úgy éli az életét, ahogyan ő szeretné.

   Kedvelés

 1. PUA+MGTOW+MRA szövetség? Felejtsd el. A MGTOW lényege pont az, hogy kivonulsz ebből az egészből és szarsz a nőkre. A másik kettő gyakorlatilag megállás nélkül a nőkön pörög. Talán még a PUA+MRA vonulat menne, de a MGTOW-kat képtelenség bármi ilyesmire rávenni, mert ezzel exponálnák magukat, és pont azt nem akarják. Nem csoda, hogy az összes youtube-os MGTOW anoním, és Barbarossát is csak nemrég sikerült felfedni – véletlenül.

  Kedvelés

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s