Kedves mérsékelt feministák, ti nem léteztek!

Ez egy levél az összes mérsékelt, “fotel” feministának. Tudjátok, kik vagytok. Feministák vagytok, mert hisztek az egyenlőségben! Hisztek a férfiak és a nők közti egyenlőségben, a feministák nem mind férfigyűlölőek, és nem értitek, hogy egyes emberek (pl. mi) miért dühösek rátok állandóan. Hiszen ti nem is bántottatok minket soha! Csak szeretnétek békében lenni.

Nektek, hölgyeim és uraim, szeretném elmagyarázni, hogy ti, akik a számítógépetek előtt ülve vagy a telefonotokon böngésztek, ti, hús és vér emberek saját gondolatokkal, érzelmekkel és tapasztalatokkal rendelkeztek, a dolgok alakulásának folyamatát nézve egyszerűen nem léteztek.

(1) Nem ti hozzátok a törvényeket

Kedves mérsékelt feminista barátom, tedd fel magadnak a kérdést: mikor volt bármi közöd – akár személyesen, akár egy mérsékelt feminista egyesületnek – bármilyen törvény megalkotásához? Nők szavazati joga? Ugyan már, mindketten tudjuk, hogy nem ti voltatok. Akkor semmi? Na ugye! Mivel semmilyen, a társadalmat érintő törvényhez nincs közötök, így nem nagyon léteztek, nem igaz?

A radikális feministák (radfemek) viszont “megajándékoztak” minket a Duluth modell-lel, amivel a családon belüli erőszakot akarják kezelni. A modell fő lényege, hogy bármilyen esetben a férfi tekinthető felelősnek, és a férfit fogják bűnözőként kezelni. Nyilvánvaló hibái ellenére az Egyesült Államokban ez az elterjedt rendszer.

Nekik lehetünk hálásak a Kedves Kolléga levélért (Dear Colleague letter), aminek hála az egyetemeken “kengurubíróságok” álltak fel, amelyek semmibe veszik a nemi erőszakkal megvádolt férfiak ártatlanság vélelméhez való jogait (szerk.: bizonyíték nélkül kirúgják őket).

Elhozták a “Yes Means Yes” törvényt, aminek hála minden szexuális kapcsolatba lépő férfi egy nemi erőszakoló, hacsak nem áll le állandóan a nő beleegyezését kérni. A törvényhozók szemében ugyanis a nő szó nélkül, gondolatban visszavonhatja a beleegyezését, és ha a férfi nem győződik meg állandóan ennek fennállásáról, akkor bűnöző.

Sikeresen megakadályozták azt a törvényt, ami alapesetben fele-fele szülői felügyeletet biztosított volna a gyerekeknek válás esetére. A feminista NOW szerint “az apa fokozottabb jelenléte nem szükségszerűen pozitív a gyerek fejlődése szempontjából”. Érdekes, mert ugyanezt a fokozottabb anyai szerepvállalásról is elmondhatjuk. Vagy lehet, hogy a NOW azt az elavult nemi szerepet propagálja, hogy a nő a jobb szülő? Milyen kőkorszakiak!

Szóval, kedves mérsékelt feministák, láthatjátok, hogy a radfemek igen jelentős mértékben befolyásolták a törvényhozást, mindenki életét érintve. Eközben ti, a ritka #heforshe tweetetekkel és az egymás mellett élésetekkel… nos…

(2) Nem vagytok “odakint”

Kedves mérsékelt feministák, ha léteztek, akkor miért nem vagytok sosem láthatóak? Nem kellene “kint” lennetek? Aláírásgyűjtés? Tüntetni valami ellen vagy mellett… bármi is foglalkoztasson titeket (erre később visszatérünk)?

Radfem barátaitok bezzeg túlságosan is láthatóak.

Torontóban például Dr. Warren Farrel tartott előadást olyan, radfemek által gyűlölt témákról, mint pl. “Miért van ilyen sok férfi öngyilkosság? Mit tehetünk ellene?” Szerencsére bátor radfem barátaitok még a rendőrökkel is összecsaptak, hogy sikerüljön megakadályozni az előadást.

Vagy ott van Dr. Janice Fiamengo, aki gyakran beszél a modern radfemek őrült és kultikus viselkedéséről, és arról, ahogyan az ellentétes véleményeket próbálják elnyomni. Igazolták is az állításait, ugyanis közbepofáztak, kürtöket is fújtak, csak megzavarják az eseményt. Ügyes létbizonyítás, radfemek!

Arról már ne is beszéljünk, amikor egy férfi csoport tartott beszédet a szexizmus ellen, mire ezek tűzriadókkal feleltek…

Mint látjátok, nem csak mindenkit érintő törvényekben vállaltak szerepet, hanem ugrásra készen várják, hogy akcióba lendülhessenek.

És veletek mi van? Tudjátok bizonyítani, hogy bármiben részt vettetek volna? Nem? Hát ez nem segíti a létezést, ugye?

(3) Nincsenek vezéreitek

Segítsetek, fotel feministák, van fotel feminista királynő? Vének tanácsa? Bármilyen vezéralak, vagy akár csak egy publikált író, aki a mérsékelt feminizmus szószólója lehetne? És ne próbáljátok Christina Hoff Summers-t felhozni, őt ugyanis a feminizmus első számú ellenségének kiáltottátok ki.

Mindeközben pár radfem vezér és író:

  • Szerintem a “férfigyűlölet” egy megbecsülendő és sikeres politikai tett, és az elnyomottnak joga van az elnyomó osztályt gyűlölni. (Robin Morgan, Ms. Magazine)
  • Egy férfit állatnak hívni dicséret; ő csak egy gép, egy sétáló dildó. (Valerie Solanas)
  • A házasság a nemi erőszakból, gyakorlat útján kialakított intézményrendszer. (Andrea Dworkin)
  • A nemi erőszak semmi más, mint tudatos megfélemlítés, amivel minden férfi minden nőt rettegésben tart. (Susan Brownmiller)
  • A nemi erőszak rosszaságát talán azért olyan nehéz kimondani, mert a közösüléstől különbözőnek van definiálva, pedig ezt egy férfi dominanciájának kitett nő nehezen tudja megkülönböztetni. (Catherine MacKinnon)
  • A férfiakat az emberi faj 10%-ára kell csökkenteni, és ilyen arányban tartani. (Sally Miller Gearhart)
  • A hamisan nemi erőszakkal vádolt férfiak sokszor tanulhatnak az esetből. (Catherine Comins)
  • Az egyetlen biztos hely egy férfi számára csak egy maximum biztonságú börtön lehet, kivéve, ha van remény a szabadulására. (Germaine Greer)
  • Ugyan a férfi áldozatok ügye a jogi rendszertől függ, fontos a nemi erőszak fogalmát leszűkíteni arra, ha az illetőbe hatolnak. Nem tekinthető nemi erőszak áldozatának egy férfi, ha egy nővel közösült akarata ellenére. (Mary Koss)
  • Ugyan egyes férfiak néha közösülhetnek egy nővel úgy, hogy nem biztosak a vágyaikban, de ezek nem tekinthetők nemi erőszaknak. (Mary Koss)

Eléggé jelentősnek tűnnek ezek a radfemek, és még több bizonyíték a létezésükre. Mérsékelt feministák… nem igazán.

(4) Senki sem tudja, mik a céljaitok

Szóval, kedves mérsékelt feministák, csak egyenlőséget akartok és egymás mellett élni velünk. Ez pontosan mit jelent? Mit akartok, pontosan mit tegyen a kormány vagy a társadalom, hogy ez így legyen? Nyugi, kaptok gondolkodási időt. Addig is:

  • A radfemek meg akarják szüntetni a bizonyítás szükségességét, ha nemi erőszakról van szó.
  • Szerintük a nőknek nem kellene börtönbe vonulniuk, bármilyen bűnt kövessenek is el.
  • Meg akarják akadályozni a heteroszexuális szexet, mivel minden ilyen közösülés erőszak.
  • Ebből következően a prostitúció meg pláne.
  • Ha már itt tartunk, akkor a pornót miért ne tiltsák be egyúttal?
  • Minden szaporodási engedély nélküli férfit kasztrálni kellene.
  • Ennek hála könnyű lenne megtizedelni minket.
  • Egyes feministák még meg is szakítják hímnemű magzataikat.

Elég jó ötletük van arra, hogy hová akarják terelni a világot.

Bezzeg ti, mérsékelt feministák… a ti csatáitokat már megnyerték. A nők szavazhatnak, lehet tulajdonuk. Több a nő a felsőoktatásban, mint a férfi. A fizetések közti különbség a legtöbb munkában eltűnt, a maradékban pedig már a nők keresnek többet. A nők tovább élnek, kevesebb időt töltenek börtönben (ugyanazért a bűnért), kevesebbszer támadják meg őket az utcán, többször lesz felügyeleti joguk a gyerekek fölött. A “nemi erőszak kultúrája” olyannyira eltűnt, hogy egy nő bármit összehazudhat az ügyben, az országos média is le fogja hozni bizonyíték nélkül. A nők büszkén lehetnek kurvák, vagy munkások! A nők már elszégyellhetik magukat, amiért otthon akarnak maradni a gyerekükkel! Nyertetek!

Összefoglalom: nem léteztek.

Ez a lényeg: amikor egy mozgalom győzedelmeskedik, többé nincs szükség rá. Amikor nyertek, akkor összeszeditek a cuccotokat és irány hazafelé. A mozgalmatok megszűnt, a tagságotok szintén. Eltűnt. Vége.

És itt a lényeg. Akár törvényhozás, aktivizmus, tervek a jövőre, vagy bármilyen vezetést tekintve nem tűntök létezőnek, a radfemek viszont erősebbek, mint valaha.

Szóval, bármikor láttok egy MRA-t, egy MGTOW-t, egy Vörös Kapszulát nyeltet, vagy akár az átlag Jóskát/Annát panaszkodni a feminizmusról, jusson eszetekbe, hogy kire gondolnak valójában: a valóban létező feminizmusra. Tudod, arra, amelyik ténylegesen tevékenykedik a világban. Nem a tiféle, nem létező, drágaságos feminizmusotokra. Esetleg engedhetnétek, hogy egy valóban létező és veszélyes dolgot támadjanak, és ne sértődjetek meg a képzeletetek egy szüleménye miatt. Sőt, akár nevezhetnétek magatokat egalitáriusnak. Ugyanolyan jelentéktelen címke, de legalább nem fognak titeket összekeverni egy valódi feministával.

Az ugyanis igen szörnyű lenne.

Az eredeti angol szöveg, amely forrásokat is tartalmaz, itt érhető el.

Kedves mérsékelt feministák, ti nem léteztek!” bejegyzéshez 3ozzászólás

Hozzászólás: