Nőstényprivilégium 97 pontban

Jó dolog nőnek lenni a nyugati világban! Az itthoni helyzetre is ráillik többé-kevésbé.

A lista:

  1. A fiúkat kiskoruktól úgy nevelik, hogy soha ne emeljenek kezet az ellenkező nemre, de nekem nem fogják ugyanezt tanítani. Ha mégis megütök egy férfit, akkor elvárhatom, hogy ne kapjam vissza, sőt, a társadalom őt fogja hibáztatni a pofonért.
  2. Ha szép és buta vagyok, akkor házasság útján ugyanazt a társadalmi rangot érhetem el, mint a férjem vérverítékes munkával.
  3. Tudok gyereket szülni, aminek hála egész életemben kitüntetett státuszom lesz az emberi faj szempontjából, amit egy férfi sosem érhet el, és ez öregkoromra sem szűnik meg.
  4. Ha akarok, akkor férfi és házasság nélkül is csinálhatok gyereket, ugyanis intézmények egész sora áll a rendelkezésemre, ami a megtermékenyítésben, szülésben és a gyermeknevelésben a segítségemre van.
  5. A nememnél fogva nem csak értékesebb vagyok, hanem különféle reprodukciós jogaim vannak sőt, még a másik nem reprodukciós jogaival is én rendelkezem.
  6. Bármikor beadhatom a gyerekem örökbefogadásra vagy akár abortuszra is mehetek (akár az apa tudta nélkül), amiért a társadalom alig fog elítélni. Egy férfi sosem szabadulhat meg ettől a tehertől, kivéve, ha megengedem neki.
  7. A demokrácia minden előnyét élvezhetem az ezzel járó kötelességek (mint pl. hadkötelesség) terhe nélkül.
  8. 18 évesen elvesztem a kiskorúak védett státusát, és egész életemre a nők védett státusát élvezem. Ezzel szemben a férfiak 18 éves koruk után magukra vannak utalva és egyszerű célpontokká válnak, ha nem tudják felépíteni magukat.
  9. Amikor elveszek egy férfit, akkor a nevét felvéve ugyanazzá válhatok, mint ő, aki erre éveket áldozott. De ha úgy akarom, akkor megtartom a nevem, és ha neki ez nem tetszik, akkor elég szexista disznónak neveznem.
  10. Az emberek segítenek nekem, ha szükségem van rá, és ez nem ciki.
  11. A randikon nem kell fizetnem egy fillért sem, csak ha úgy akarom.
  12. Ha munkát keresek, akkor nem a fizetés a fő szempont, hanem hogy boldoggá tegyen.
  13. Olyan diszkriminatív lehetek az ellenkező nemmel szemben, amennyire jól esik, és mindezt következmények nélkül.
  14. Ha házasság után nem dolgozom, és ellustálkodom az időt egy kis házimunkával megspékelve, majd beadom a válópert, a közös vagyon felét akkor is automatikusan megkapom.
  15. Ha bűnt követek el, akkor a nememnek hála enyhébb büntetést fogok kapni, mint egy férfi. Ha ráadásul szép is vagyok, akkor még enyhébbet.
  16. Ha egy férfi a bűntársam, akkor is enyhébb büntetést fogok kapni, ha egyébként én voltam a főkolompos.
  17. Felháborodhatok azon, ha a férjem megkérdezi, hogy azért viselkedem-e úgy, ahogy, mert “megjött”, ugyanakkor a bíróságon felmentenek, ha ezt használom ürügyként, hogy miért öltem meg őt.
  18. Nem kell tartalékosnak jelentkeznem, és nem kell hadseregben szolgálnom.
  19. Háború esetén sem fognak kiszakítani a környezetemből.
  20. Az érzéseim fontosabbak, mint a férfiak puszta élete. A társadalom mindent megtesz azért, hogy semmilyen zaklatás ne érjen a munkahelyemen, miközben a munkahelyi halálos balesetek áldozatának majdnem 100%-a férfi.
  21. A pénz 80%-át mi költjük el a családban, aminek egy részét természetesen a férfiak keresik meg.
  22. A legtöbb luxuscikket nekünk gyártják és reklámozzák.
  23. Átlagosan hétszer annyi ékszert veszek/kapok, mint egy férfi.
  24. A nemünk egészségével külön osztály foglalkozik, míg a férfiaknak nincs ilyen.
  25. Sokkal többet költ ránk az állam, mint a férfiakra.
  26. Mi kapjuk a legtöbb állami támogatást, míg a férfiak fizetik a legtöbb adót.
  27. Ha megerőszakolok egy gyereket, akkor jó eséllyel megúszom (enyhe büntetés, és minimális társadalmi stigma), ráadásul ha teherbe esek, akkor perelhetek gyerektartásért.
  28. Válás esetén több, mint valószínű, hogy én kapom a gyerekeket, még akkor is, ha a volt férjem mintaapa én pedig béna szülő vagyok.
  29. Válás közben hamis vádakkal (bántalmazás, gyerekek molesztálása) illethetem a férjem, viszont ezért semmilyen büntetést nem fogok kapni.
  30. Ha egy férfi leribancoz, az az ő hírnevének jobban fog ártani, mint az enyémnek, viszont ha én pedofilozom le őt, akkor azzal könnyen tönkre tehetem az egész életét, és nem fogja tudni újrakezdeni sehol.
  31. Ha bénázok a karrieremben, akkor ráfoghatom a patriarchátusra.
  32. Simán otthon maradhatok háziasszonynak, de ha a húgom férje tesz ilyesmit, akkor ő egy nyomorult lúzer, akitől meg kell szabadulni.
  33. Ha mégis belépek a hadseregbe, akkor a legjobb beosztások közül válogathatok, a civil éleben pedig lehetőségek milliói várnak. Ráadásul igyekeznek a harcoktól minél távolabb tartani, és így harmincad annyi esélyem van elesni, mint egy férfinak.
  34. Ha egy férfi megsérül kiküldetés előtt, akkor hadbíróság vár rá. Ha én szándékosan teherbe esek kiküldetés előtt vagy közben, akkor biztosra vehetem, hogy nem büntetnek meg, sőt, kivisznek a háborús övezetből.
  35. A tévéműsorok túlnyomó részt nekünk készülnek.
  36. Ha úgy tetszik, akkor nyugodtan hordhatok férfias ruhákat, de ha egy férfi hord valami nőieset, akkor le fogják buzizni.
  37. Rengetegféle ruha közül válogathatok, és ha nem engedhetem meg magamnak, akkor valaki majd megveszi nekem.
  38. Egyrészt panaszkodhatok, hogy a szexizmus miatt keresek kevesebbet egy férfinál, ugyanakkor a fizetés helyett más szempontokat helyezhetek előtérbe. Valószínűleg megelégedettség, rugalmasság és a körülmények alapján fogok választani, miközben elvárom, hogy ugyanannyit keressek, mint az éjszaka, a hideg esőben túlórázó férfi.
  39. Mindenféle ellenérzés nélkül lehetek bigott és szexista.
  40. Hamis nemi erőszak váddal könnyedén börtönbe juttathatok egy férfit. Ha kiderül, hogy hazudtam, akkor is valószínűleg megúszom büntetés nélkül.
  41. Ha bántalmazom a férjem, a rendőrség akkor is őt fogja elvinni.
  42. Számtalan szervezet segít megszökni, ha egy bántalmazó kapcsolatban élek, egy férfi gyakorlatilag magára van utalva, miközben nők követik el a kapcsolaton belüli bántalmazások többségét, és az esetek harmadában a férfi kórházba is kerül.
  43. Katasztrófahelyzetben előbb fognak evakuálni, mint bármilyen férfit, legyen akár orvos az illető. Ha mégis őket evakuálják előbb, és egy nő emiatt meghal, akkor a társadalom őket fogja hibáztatni a nő haláláért.
  44. Ha valakit megtámadnak az utcán, akkor nem kötelességem segíteni az áldozatnak.
  45. Ha valaki a gyerekeimet bántja, akkor elmenekülhetek segítségért, és senki sem fog lenézni a gyávaságomért.
  46. A kognitív disszonancia nem érint.
  47. Leszólhatom a hozomány intézményét, közben mégis elvárhatok egy méregdrága jegygyűrűt.
  48. Elvárhatom, hogy a férfi kérje meg a kezem, és kockáztassa a visszautasítás szégyenét.
  49. Ha hazudós vagyok, az kizárólag az elnyomó patriarchátus hibája, és véletlenül sem azért van így, mert rossz ember vagyok.
  50. Ha titokban kihagyom a fogamzásgátlót, akkor 25 évig gyerektartást követelhetek. Ha a férfi ejt teherbe, ezt akkor is megtehetem, és a gyerekét sem láthatja soha, ha így döntök.
  51. Ha kényelmetlennek érzem, hogy férfiak között eddzek, akkor választhatok egy csak nőknek szóló edzőtermet. Azonban egy csak férfiaknak szóló edzőterembe is követelhetek belépőt, vagy akár be is perelhetem őket diszkrimináció miatt.
  52. Ha az egyetemi, csak nőknek fenntartott edzőterem biztonsági okokból korábban zár, akkor szexizmust kiálthatok, ezzel arra kényszerítve őket, hogy addig legyenek nyitva, mint a fő terem.
  53. Ha ez sikerül, és késő este nem érzem magam biztonságban, akkor kisírhatom a méregdrága rendőri jelenlétet és jobb közvilágítást.
  54. És ha ezek után mégsem akarok odajárni, akkor így jártak.
  55. Ha részegen szexelek, akkor nemi erőszakot kiálthatok, mert a törvény szerint nem vagyok beleegyezésre alkalmas állapotban. De ha egy férfi van ilyen állapotban, az nem mentesíti semmi alól.
  56. Ha egy férfit léptetnek elő helyettem, akkor az biztosan szexizmus, pedig én is tudom, hogy rossz körülmények között a férfiak jobbak.
  57. Sírással rávehetem a férjem arra, hogy olyasmit is megtegyen, amit amúgy nem tenne.
  58. Mindenkinek (de főleg a férfiaknak) figyelembe kell vennie az érzelmeimet.
  59. Én viszont nyugodtan figyelmen kívül hagyhatom egy férfi érzéseit, vagy akár meg is alázhatom miattuk.
  60. Ha elveszítem a munkámat, akkor az a gazdaság vagy a szexizmus miatt van, míg ha egy férfi veszíti el az övét, az csak azért lehet, mert béna.
  61. Ha elmegyek bulizni a barátnőimmel a legszexisebb ruhámban, akkor kikérhetem magamnak, hogy egy nyilvános helyen rám merészelnek hajtani.
  62. Igaz, hogy jóval több férfi hal meg prosztatarákban, mint nő mellrákban, mégis a mellrákkutatás és a többi női betegség sokkal több anyagi támogatást kap, mint a férfiak bajai.
  63. Ha valami csoda folytán nem nekem ítélik a gyerekeimet, akkor is jóval kevesebb gyerektartást kell fizetnem, mint egy férfinak hasonló esetben.
  64. Elrabolhatom a gyerekeimet azzal az ürüggyel, hogy a volt férjemtől próbálom őket védeni, még akkor is, ha eredetileg pont ezért ítélték neki őket.
  65. Az én nemem jár inkább szavazni, de mégis szexizmust kiálthatok, amiért főleg férfiak vannak a parlamentben.
  66. Ha otthon akarok maradni a gyerekekkel, akkor okolhatom a férjemet, ha nem keres eleget.
  67. Jogomnak érzem, hogy dolgozzak, és nem érdekel, hogy miattam estek annyit a bérek, hogy egy fizetésből nem lehet egy családot fenntartani. Az meg főleg nem érdekel, hogy kvótákkal olyan férfiakat szorítanak ki, akik jobban megérdemelnék a lehetőséget.
  68. Jár a diákhitel tartalékosság nélkül is.
  69. Ugyanígy jelentkezhetek szövetségi hivatalba is.
  70. A női vécéket gyakrabban takarítják, és esélyesen ki is vannak dekorálva.
  71. Ugyanitt vagy egy szomszéd teremben van a pelenkázó is.
  72. Idegen emberek kinyitják nekem az ajtót.
  73. Idegen emberek fogják a beszélgetést kezdeményezni.
  74. Egy bárban elvárhatom, hogy az ellenkező nem fizesse minden fogyasztásomat.
  75. Bármilyen férfiaknak való szervezetet leszexistázhatok.
  76. Ugyanakkor elvárhatom, hogy legyenek csak nőknek szóló szervezetek.
  77. Ha találkozok egy nekem tetsző férfival, akinek megadtam a számom, és mégsem hív föl, akkor egy seggfej.
  78. Ha felhív, akkor elzavarhatom, vagy akár úgy is tehetek, mintha nem is tudnám, kicsoda.
  79. Jogom van egy rendezett és biztonságos társadalomban élni, de senki sem várhatja el tőlem, hogy tegyek is ezért.
  80. Tök jó, hogy a bárokban/kocsmákban vannak kifejezetten női italok.
  81. Ha egy vállalkozás kedvezményeket nyújt férfiaknak, akkor nőgyűlölők gyülekezete.
  82. Ha fehér vagyok, akkor egy fehér férfinál 6, egy feketénél meg 14 évvel tovább élek átlagosan.
  83. Vigyáznom kell az egészségemre, mert az jár nekem.
  84. Ha a férjemnek kell orvoshoz menni, akkor csak azért, mert nekem és a gyerekeimnek tartozik ezzel.
  85. Ha velem vagy egy másik nővel valami rossz történik, akkor az biztosan a nemünk miatt van.
  86. Ha egy férfival, akkor azért, mert egy vesztes alak.
  87. A tartásdíj csak akkor fair, ha én kapom.
  88. Ha egy nő bűnöző, akkor segítségre van szüksége, de ha egy férfi, akkor biztosan gonosz, és lámpavasra kéne akasztani.
  89. Nyugodtan kritizálhatom a férfiakt, de ha egy férfi mer kritizálni engem, akkor megkeserüli.
  90. Nyugodtan hisztizhetek, mint egy kétéves, attól nem leszek kevesebb.
  91. A természetes kiválasztódás engem nem érint.
  92. Lefeküdhetek a főnökömmel, ha úgy tetszik, utána meg feljelenthetem szexuális zaklatásért.
  93. Nyugodtan viselhetek csábító ruhát és parfümöt a munkahelyemen, de senki sem vádolhat meg szexuális zaklatással.
  94. Ha a darfuri menekülttábort elhagyják a férfiak fát gyűjteni, hogy ne a feleségüknek kelljen, nehogy megerőszakolják őket, és utána a férfiakat lemészárolják, akkor ez a világ legtermészetesebb dolga.
  95. Ha a darfuri menekülttábort a nők hagyják el fát gyűjteni, és megerőszakolják őket, akkor jogom van fölháborodni, hogy a férjeik miért nem védték meg őket.
  96. Ha meghallom a második történetet, akkor eszembe sem jut, és nem is érdekel, hogy azért történt így a dolog, mert a férfiakat már lemészárolták korábban.
  97. Jogomban áll fenntartatni azt az álláspontot, hogy a férfiak elnyomják a nőket, pedig erre semmilyen bizonyíték nincs.

(forrás)

Nőstényprivilégium 97 pontban” bejegyzéshez 7ozzászólás

  1. Nagyon jó cikk!

    Bár érdekes, hogy pár nyilvánvaló pont kimaradt a listából. Akkor kiegészítem velük, hogy 100 pont legyen.

    98. Sok szórakozóhelyre ingyen beléphetek, mert nő vagyok. A férfiaknak viszont fizetniük kell. Ez a társadalom számára elfogadott. Ha egy férfi egyenlő bánásmódot akar, akkor az nőgyűlölő lúzer.
    99. Sokkal hamarabb mehetek nyugdíjba, mert nő vagyok. Tovább élek, kevesebbet dolgozok ezért sokkal több időt töltök nyugdíjban, így több nyugdíjat kapok, mint a férfiak. Mindezt annak ellenére, hogy a férfiak többet dolgoznak, több nyugdíjjárulékot fizetnek be és hamarabb halnak meg.
    100. Süllyedő hajón prioritást élvezek. Előbb engem engednek a mentőcsónakba, mert nő vagyok és az én életem többet ér, mint egy férfié.

    Kedvelik 1 személy

  2. Lehetett volna kereken 100. De korrekt lett. Ezt most már bármikor lehet linkelni feministáknak, és szimpatizánsaiknak.

    Kedvelés

  3. Gratulálok a bejegyzéshez. Józan, lényeglátó és mentes minden polkorrekt süketeléstől. Persze érezhető, hogy helyenként “vastagabban fogott a ceruza”, de ezt inkább nyomatékosításnak érzem, semmint indulatiságnak.

    Az is bizonyos, hogy egy igazi nemes lelkű, magasrendű nő alapból elutasítja a modern női szerepeket, mert azok éppen a bennük lévő igazi nő kibontakoztatását gátolják. A modern nőiség valójában emancipál, tehát elszabadít, szabadjára enged olyan erőket, amelyek kikerülve – lassan, de biztosan – pusztítanak és elemésztenek mindent maguk körül. Nem véletlenül óvták és védték a korábbi kultúrák a nőt, a benne lévő nőiség magvát, ügyelve arra, hogy abból a hercegnő, ne pedig a boszorkány bújjon elő.

    Ha lehet, én is kiegészíteném ezt a nagyszerű felsorolást egy további ponttal:

    101. Ha egy férfi erőszakot követ el, abból vezető hír lesz a Kék Fényben, ha nő követi el az erőszakot, szappanopera-forgatókönyv.születik belőle.

    Kedvelik 1 személy

  4. szerintem meg épp az a gond, h baromi sok, kommunikálhatatlan.
    1. ezzel így nem lehet semmit elérni, akiben épp csak motoszkálnak ezek a gondolatok, esetleg korrekt, vitára nyitott ember, komoly lökés nélkül biztos nem fog ennyit elolvasni. akár nő, akár férfi.
    2. aki eleve ellenséges, az terjengős ömlengésként fogja aposztrofálni.
    3. akinek új a téma az nyilván soha nem fog ennyit elolvasni

    a kevesebb több lenne tipikus esete.
    inkább össze kéne gyűrni a föbb gondolatmenetet és 30 pontot csinálni belőle kb, akár azon az áron is h a kevésbé lényeges dolgok kimaradnak.

    természetesen ezt az eredetire értem, a posztot és a fordításba tett munkát attól még köszönöm mindenki nevében

    Kedvelés

    • Szerintem meg pont a mennyiség muttaja meg, hogy igenis rengeteg érv szól a férfiak hátrányos helyzete mellett.
      Sőt, még ki is lehetne egészíteni:

      102. Bár az áldozatok kicsit több, mint 1/3-a férfi, a HPV oltás mégis csak nekünk jár ingyenesen.

      103. Hiába érnek később a fiúk, mégis versenyre kényszeríti őket az iskola a lányokkal.

      104. Az iskolák a lányos viselkedést, és úgy általában a lányokat jutalmazzák.

      105. A fiús viselkdést figyelemzavarnak minősítik és teletömik a kisfiúkat (majdnem az egyharmadukat!!!) stimulánsokkal, csak azért, hogy az inkompetens tanárnőt/egyedülálló anyukát ne érje semmi kellemetlenség (ez a rész Amerikára vonatkozott).

      106. Erőszakkultúráról beszélünk, mert állítólag évi pártucat nőt megerőszakolnak, de helyeseljük évi több százezer magzat brutális kegyetlenséggel történő meggyilkolását (ez viszont Magyarországra).

      107. Elvárjuk, hogy a férfiak ünnepeljék a nőnapot, de mi nem vagyunk hajlandóak megünnepelni őket.

      108. Apák napjával ugyanez.

      109. Elvárjuk, hogy egy férfi mutassa ki az érzéseit, de ha ezt tényleg megteszi, és nekünk nem tetszenek, akkor megalázhatju miatta.

      Kedvelés

Hozzászólás: