Háború a férfiak ellen

A következő véleménycikket egy nő írta a Fox News oldalára, most csak lefordítani fogom, később egy másik posztban fogom kielemezni, és belemegyek majd a lehetséges miértekbe is.

A nemek közti háború él és virul. A Pew Research Center kutatásai szerint azon 18-34 év közötti nők aránya 9%-kal emelkedett (28%-ról 37%-ra) 1997 óta, akik szerint a sikeres házasság az életük egyik legfontosabb sarokköve. Ehhez képest a férfiaknál ugyanez 35%-ról 29%-ra esett vissza.

Ha hiszitek, ha nem, a modern nő házasodni akar. A baj csak annyi, hogy a férfiak meg nem.

A média egyik kedvenc témája lett mostanában, hogy hová tűntek az “igazi férfiak”. Ennek az egyik fő oka, hogy a történelem folyamán először a nők vannak többségben az amerikai munkaerőpiacon, és ők szereznek több diplomát is. [már írtam erről – szerk.] Mi ezzel a baj? Ez teljesen megváltoztatta a két nem kapcsolatát.

Három, az amerikai családokról és a popkultúrával való kapcsolatukról szóló könyv szerzőjeként 13 évet töltöttem azzal, hogy a társadalom szexre, gyereknevelésre és nemi szerepekre gyakorolt hatásait vizsgáltam. Ez idő alatt több száz (vagy több ezer) férfival és nővel beszélgettem. Ennek hatására rábukkantam a férfiak egy szubkultúrájára, akik azt mondták, hogy sosem fognak megházasodni. Amikor pedig megkérdeztem, miért, mindig ugyanazt a választ kaptam:

A nők nem nők többé.

Enyhe kifejezés lenne azt mondani, hogy a nemek kapcsolata drasztikusan megváltozott. A szexuális forradalom óta gyökeresen változik a férfiak és nők kapcsolata. Nem a férfiak változtak meg – őket nem “kényszerítette” egy “forradalom” – hanem a nők.

Röviden: a nők dühösek. Defenzívek is, még ha sokan nem is veszik észre. Mindez amiatt, mert úgy nevelték őket, hogy a férfiak az ellenség. Ezzel az attitűddel lelökték a férfit a talapzatáról (a sajátjukról megfeledkezve, mert azt letagadták a feministák), és a helyükre másztak, mert beléjük nevelték, hogy ez jár nekik.

A férfiaknak már nem maradt hely.

Pontosan ez (nő=jó, férfi=rossz) tette tönkre a két nem kapcsolatát, valahogy mégis a férfiakat hibáztatják a történtekért. A férfiakat hibáztatják mindenért, amióta a feministák először az utcára vonultak…

De mi van akkor, ha az “igazi férfiak” hiánya, és a nemek közti háború a nők hibája?

A médiában ez fel sem merülhet. Minden újságcikk, könyv, tévéműsor a nőket teszi előtérbe, a férfiak és a gyerekek pedig a háttérbe szorulnak. De a több évtizednyi abuzálásba a férfiak belefáradtak. Belefáradtak, hogy eredendően rosszak. Belefáradtak, hogy a nők boldogságának hiánya az ő hibájuk.

Egyes feministák (mint Hanna Rosin, a The End of Men c. könyv szerzője) szavaival ellentétben a nők “felemelkedése” nem fenyegetést jelent a férfiaknak, csupán felbosszantotta őket. Aláásta a családfenntartó képességüket. A férfiak szeretni akarják a nőket, nem versenyezni velük! Szeretnék megvédeni és eltartani a családjukat, hiszen a génjeikbe van kódolva. A modern nő viszont ezt nem engedi.

Ez igen szerencsétlen, a nők számára mindenképp. A feminizmus jót tett [egyes] férfiakkal, ugyanis kötöttségek és nagyobb erőfeszítés nélkül dughatnak. A nők viszont veszítenek. Nem csak a szex következményeivel [LOL] kell egyedül megbirkózniuk, hanem a férfiak elutasításával a kiegyensúlyozott élet lehetőségét is ellökik maguktól. A tény az, hogy a nőknek szükségük van a férfiakra és azok világos céljaira a kiegyensúlyozott élethez.

Kizárólag a nők tehetnek arról, hogy ma a férfiak “lusták”, és tömegesen menekülnek a házasság elől. Ideje lenne hát tükörbe nézni. A jó hír az, hogy a nők ezt visszafordíthatják, ha engednek a természetes rendnek, azaz femininné válnak és hagyják, hogy a férfiak is maszkulinok legyenek.

Ha így lesz, akkor az “igazi férfiak” elő fognak bújni rejtekükből.

 

 

Reklámok

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s