Mi az a MGTOW?

Mi is az a MGTOW? Erre személyenként eltérő választ fogsz kapni, mivel a jelenség természetéből adódóan többféleképpen értelmezhető. Kezdjük inkább azzal, hogy mi nem a MGTOW.

A MGTOW nem egy mozgalom. Nincsenek vezetők, legfeljebb egyes hangokat többen hallanak, mint másokat. A férfijogi mozgalom (MRA) nem azonos velünk, és ugyan a kettő nem zárja ki egymást, de a MGTOW önmagában nem politikai cél vagy eszköz. Pontosan emiatt nem tekinthető “férfi feminizmus”-nak sem.

A MGTOW nem egy szigorú életkódex. Teljesen mindegy, hogy mennyire szakadsz el a társadalomtól, amíg elsősorban magadért éled az életed, és nem hagyod, hogy egyes nők sakkban tartsanak. Egyesek társadalmi munkában segítenek elesett férfitársaikon (pl. The Mayor of MGTOWn vagy Messenger Rising), mások szellemként élnek vagy teljesen önellátóvá válnak (pl. Vention1MGTOW).

Alapszinten a MGTOW nem több, mint a házasság teljes fokú elutasítása. Teljesen logikus: mégis hogy járod a saját utad, ha a nejednek elég finoman utalnia a válásra (és hogy ezzel egész életed munkáját elvesztheted), hogy becsicskítson? Az együttélés majdnem ugyanilyen rossz számodra, hiszen könnyű kamu vádakkal kihajítania az otthonodból… és akkor még a folyamatos nyaggatásról szó sem esett.

Innentől kezdve viszont megoszlanak a vélemények. Ezzel semmi baj nincs, hiszen mi nem egy online kultusz vagyunk, hanem csak agglegények és elváltak laza szövetsége, akik hasonlóan gondolkodnak a nők seggét csókoló (ginocentrikus) társadalomról, és akik semmi szín alatt nem hajlandóak megházasodni. A MGTOW név pedig segít nekünk, hogy hasonlóan gondolkodó embereket találjunk online, A fehér lovag jelenséget ismerve ugyanis öngyilkosság lenne mindezt nyíltan felvállalni.

Egyesek számára simán belefér, hogy így-úgy szexeljenek, mások a cölibátusra esküsznek. Egyesek tradicionalisták, mások liberálisok, egyesek visszasírják a konzervatív társadalmat, mások lubickolnak a jelenlegiben (hiszen már nem olyan erős elvárás, hogy eltarts egy nőt és pár gyereket, mint régen). Egyeseknek már van gyerekük, mások sosem akarnak, a harmadik tábor meg béranyát keres vagy a mesterséges méhre vár.

Egyesek számára a karrier a legfontosabb, másoknak a szórakozás. Kőgazdag akarsz lenni, vagy hatalomra törnél? Esetleg megelégedsz a kevéssel és beleszürkülnél a tömegbe? A te döntésed! Teljesen tőled függ, hiszen egyetlen nő sem rágja folyamatosan a füled, hogy még többet robotolj!

Szabad vagy!

Szabadság!

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s