Rövidítések és Szleng

Itt az oldalon és a manoszférában használt kifejezések magyarázata olvasható.

Alfa: domináns, húzó személyiségjegyek összessége, vezér típus. Az alfa férfi általában a társaság központja, nagy értékkel rendelkezik. Használják még a szexuálisan vonzó férfiakra is.

Alfa özvegy: olyan nő, aki együtt volt egy alfa férfivel, és az akkora benyomást tett rá, hogy többé képtelen a partnereit reálisan felmérni, és az exéhez képest senki sem érhet fel. Gyakoribb falon túli nőknél.

AWALT: All Women Are Like That, vagyis minden nő olyan. De milyen? Ez a kifejezés a női nemet jellemző sztereotípiák és jellemző tulajdonságok gyűjtőfogalma, pl. hipergámia.

Baby Rabies: a nő olyan lelki állapota, amikor bármit megtesz, hogy teherbe essen és gyereket szüljön. Enyhébb esetben ez utalások, érzelmi zsarolás, vagy a fogamzásgátló “elfelejtése”, rosszabb esetben spermatolvajlás (pl. koton kikukázása és beöntése).

Béta: a “szolgáló” típus, aki különféle erőforrásokat (anyagi, érzelmi) áldoz fel az elfogadásáért, a nők szemében alacsony(abb) értéket képvisel. Nem kölcsönösen kizáró az alfával, a legtöbb férfiban keverednek alfa és béta tulajdonságok is.

Doxxolás: az áldozat személyes adatainak közzététele az interneten, ami után az illetőt kirúgathatják az állásából, zaklathatják és fenyegethetik (őt vagy a családját), vagy akár fizikailag is bántalmazhatják. Magyarországon a Btk. 219. § alapján bűncselekmény. Lásd még: SJW. Személyes adatokkal csak óvatosan!

Fal: a nő életében eljön az a kor, amikor már a valódi szexuális értéke nem éri el azt, amilyennek tartja magát a “körhintázás” következtében, és többé már nem képes ugyanazt a kaliberű alfát megszerezni, mint addig. Ez általában frusztrációval jár, amit a környezetén és az általa kiválasztott bétán tölt ki.

Faszkörhinta: a nő életében az a korszak, amikor a szexuális értékét kihasználva annyi alfával fekszik le, amennyivel lehetséges, egyúttal felfújva a saját egóját. Igen gyakran a fal vár rá az út végén.

Fehér lovag: gúnyfogalom, a Nők Megmentője™, aki a szituációtól függetlenül mindig a nő pártjára áll, és képes a nő sérelme miatt akár verekedésbe is folyni. További angol szinonimák: Mangina, Captain Save a Hoe.

Feminizmus: hivatalosan a nők érdekeit képviselő, a gyakorlatban viszont férfiellenes és a hagyományos értékeket (pl. család) támadó politikai mozgalom. Lásd: SJW.

Gázláng: az érzelmi bántalmazás egy formája, ahol az áldozatnak fals információkat csepegtetnek, és súlyos esetben őrültnek képzeli magát a valóssággal alkotott disszonancia miatt.

Ginocentrizmus: a nők előtérbe helyezése az élet legtöbb területén. Részben evolúciós okai vannak, főleg a kékekre jellemző, és rengeteg nőstényprivilégiumot eredményez.

Hipergámia: a nő szexuális ösztönét domináló szempont, ami meghatározza, hogy az elérhető legjobb alfával párosodjon. Ennek evolúciós okai vannak, mivel az orvostudomány fejlődése előtt a terhesség, a szülés és a gyereknevelés egy veszélyes és költséges feladat volt. A shit teszt segítségével a nő azt is észreveszi, ha a párja “gyengül”, ilyenkor kezd el keresni egy jobb partnert.

Hópihe: vagy különleges hópihe. A nő megpróbálja meggyőzni a másik felet, hogy ő nem olyan, mint a többi. Lásd: AWALT.

Hörcsög: a folyamat, ami során az illető racionalizálni próbálja az érzelmi alapú döntéseit, illetve megpróbálja feloldani az elméjében keletkezett kognitív disszonanciát.

Igazi Férfi: kékek által használt kifejezés a fehér lovagra, aki aláveti magát a nő igényeinek mint személyes ATM, spermadonor vagy eldobható szerszám.

Incel: nem önként vállalt cölibátus, azaz az illető “senkinek” sem kell. Lásd: omega.

Inkább legyünk csak barátok: közeledési kísérlet finom visszautasítása. Lásd: orbiter.

Kék kapszula: azokra az egyénekre használjuk, akik még “alszanak”, és nem látják (vagy nem akarják látni) a nők és a társadalom igazi működését. A kifejezés a Mátrix c. filmből származik.

Kisemmizés: válás folyamán a másik fél “kiforgatása a vagyonából” a tulajdon elosztása, illetve a gyerektartás megállapítása során. Angolul divorce rape, azaz “válási erőszak”.

Következő (next): a kapcsolat fokozatos vagy azonnali megszakítása, és új partner keresése.

Lila kapszula: a vörös és a kék között helyezkedik el, a felébredés folyamata.

LTR: hosszú távú kapcsolat (long term relationship), sokszor összeköltözés és házasság előzménye.

Manoszféra: a “vörösek” (MGTOW, MRA, PUA) által írt blogok összessége és laza rendszere (manosphere).

MGTOW: saját útjukat járó férfiak, akik visszautasítják a társadalom által rájuk kényszerített viselkedésformákat és életutat. Alapvető a házasság és a ginocentrizmus elutasítása.

MRA: férfijogi aktivisták (Men’s Rights Activists), akik jogi úton harcolnak a férfiakat hátrányosan érintő törvények és társadalmi szereotípiák ellen.

Omega: a társadalmi ranglétra legalján elhelyezkedőkre, vagy az abból kitaszítottakra használjuk.

Oneitis: magyarra obszesszív szerelemként fordíthatnánk. Az ebben szenvedő számára senki más nem ér fel a kiszemelttel/párjával, és emiatt nem képes reálisan látni a helyzetet.

Orbiter: hosszabban béta orbiter, aki elfogadja a nő “inkább legyünk barátok” visszautasítását abban a reményben, hogy később “kiharcolja” a vágyott célt. A nő maga mellett tartja, mert az orbiter anyagilag és érzelmileg is önkéntesen a nő alá rendeli magát.

Patriarchátus: egy feminista hazugság. Egy kitalált társadalmi forma, amiben a férfiak kollektíven elnyomják és szolgaságban tartják a nőket.

Pina kártya: angolul pussy pass, arra utal, hogy a nők könnyebben úsznak meg bűncselekményeket, vagy sokkal enyhébb büntetéseket kapnak, mint férfitársaik. Lásd még: ginocentrizmus.

PUA: csajozó művész (pick-up artist), aki a szabad energiáit arra fordítja, hogy csábítási technikákat tanul, és próbál minél vonzóbb nőkkel összejönni.

Rejtett egyezség: általában nőkre és bétákra jellemző, és általában a másik fél nem menne bele, ha tudná, hogy mi az “ár”, pl. “ha elég ideig kedveskedek neki, akkor biztosan lefekszik velem”.

Shit teszt: a másik fél felmérésére szolgál, fő feladata a “kamu alfák” kiszűrése. Lásd: hipergámia.

SJW: a Társadalmi Igazságosság™ Harcosa (Social Justice Warrior). Gúnyfogalom azokra, akik a saját önös érdekeik miatt (anyagi ellenszolgáltatás, egoizmus) tesznek úgy, mintha a társadalmi igazságosságért küzdenének. A gyakorlatban csak fehér heteroszexuális férfiak és az őket megtagadó fehér heteroszexuális nők ellen lépnek fel támadólag, a védett kisebbségek bűnei esetén viszont síri csend van. Kedvelt taktikáik: megszégyenítés, fenyegetés, karaktergyilkosság, doxxolás, stb.

SMV: az illető szexuális “piaci” értéke, azaz mennyire jön be a cél nemnek.

Sötét triász (Dark Triad): olyan ember, akiben mind a nárcizmus, a machiavellizmus és a pszichopátia megtalálható. Igen veszélyes ellenfél, párkapcsolatban pedig még veszélyesebb.

Szellem: a társadalomból kiábrándult és abba csak minimálisan bekapcsolódó MGTOW.

Szolipszizmus: az események egyfajta vetítése, amikor a szolipszista kerül kizárólagosan a középpontba, még ha elhanyagolható is a szerepe.

Unikornis: a kékek által elképzelt és idealizált nőkép. Az ezt teljesítő nő olyan, mint az egyszarvú, vagyis nem létezik. A kapcsolat elején persze megpróbálja elhitetni, hogy ő olyan. Lásd: hópihe.

Váz (frame): az ember saját világképét tartja össze, ennek a szilárdsága az alfaság egy meghatározó eleme.

Vörös kapszula: a nők és a társadalom működésének felismerése, tisztában van a feminizmus, a fehér lovagok és a ginocentrizmus hatásaival. Vörösnek lenni nem politikailag korrekt (PC), a többségi társadalom ellenségesen reagál rá.

Rövidítések és Szleng” bejegyzéshez 10ozzászólás

  1. Jó ötlet ez a szógyűjtemény. Csomó kifejezést nem is ismertem. Egyedül az Inkább legyünk csak barátokat-at írtam volna Barátzóna-nak, vagy Friendzone-nak.

    A doxxolást egyébként milyen gyakran csinálják a liberáls jogvédők?

    Kedvelés

    • Ahonnal átvettem, ott LJBF (Let’s Just Be Friends)-ként szerepel, a barátzónához az orbiter szerintem jobban kapcsolódik. Egy LJBF után van lehetőséged “kösz, nem”-et mondani, még ha így te is tűnsz seggfejnek.

      Itthon még annyira nem gyakori, külföldön az SJW-k darázsfészkei: reddites r/ShitRedditSays, a tumblr, meg valamilyen szinten a twitter-en és youtube-on is elterjedtek. A 4chan-t nem mondanám, ott vannak, akik merő poénból (vagy unalomból) is doxxolnak valakit, aki elég balszerencsés.

      Kedvelés

    • Nem gyakran, ám értelemszerűen nem célszerű saját néven nyilvános meccsbe bocsátkozni velük.

      Ha mégis megtörtént a baj:
      1. várj pár évet, előbb-utóbb minden eltűnik ám a netről (feltéve, hogy nem vagy tényleg nagyon fontos ember)
      2. keress rá arra, hogy “google right to be forgotten”. A lényeg: a google-val ki lehet szedetni a rólad szóló tartalmakat a netről.

      Persze amikor egyes ún. “szélsőségesek” az ő adataikat teszik fel az internetre ( https://kuruc.info/r/2/6277/ ), évekig megy az ajvék.

      Kedvelik 1 személy

  2. Még mindig jó ez a lista. Gyakran előveszem, ha valami nem jut eszembe. De 1-2 dolog kimaradt, pl: a slut shaming és a jól ismert shaming language.

    Kedvelés

Hozzászólás: